magyarorszag.hu
02_tavasz02_nyar03_nyar01_nyar

KOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskola energetikai felújítása

2014.10.17. 10:08
NyomtatásKeresésVissza
KOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskola energetikai felújítása
Információk a KOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskola energetikai felújítása c. projektről.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Átadásra került a felújított KOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskola
Dunasziget Község Önkormányzata eredményesen pályázott a KOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskola energetikai felújítására. Ennek során 68 022 444.- F támogatást nyert.
Az iskola teljes energetikai felújításának költsége 80 026 402.- Ft volt. Ehhez az Önkormányzat 68 022 444.- Ft támogatást nyert az „Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva” című KEOP-os pályázati felhíváson. Az önerő további kiegészítéséhez a Belügyminisztérium EU-s Önerő pályázatán nyert még támogatást.  
A támogatói döntés meghozatalára 2013.11.11.-ei napon került sor, ehhez képest nem egész egy évvel később már a beruházás eredményeit láthatjuk, tapasztalhatjuk, élvezhetjük. A korszerűsítésnek köszönhetően 250 m2-n kicserélésre kerültek az iskola összes nyílászárója, a külső homlokzat megújulhatott, mivel a teljes körű hőszigetelés megvalósult. A minél hatékonyabb hőszigetelés megvalósítása érdekében a tető hőszigetelése is megtörtént. A teljes körű korszerűsítés nem lett volna komplett, ha a lámpatestek cseréje nem történt volna meg, így a régi neon fénycsöveket korszerű 18 W-s kompakt fénycsövekre cseréltük ki. A fűtéskorszerűsítés során a régi kazánunkat egy korszerű 100 kW-os faelgázosító (biomasszakazán) kazánra cseréltük ki. A tetőre 48 db 250 W teljesítményű polikristályos napelemet helyeztünk el. Így az épület jelentős energiaszükségletét meg tudjuk termelni. A fejlesztés során az épület szellőzését is ki kellett alakítanunk, mellyel a kellemes hőérzetet tudjuk az épületen belül biztosítani. A tantermek szellőztetése 3 db 1200 m3/h teljesítményű szellőztetőgéppel történik.
Ezen beruházást az Önkormányzat saját maga nem tudta volna megvalósítani, ezért külső szakértőket foglalkoztatott. A SM Építész Kft készítette el, a terveket a pályázatot és a műszaki ellenőrzést végezte el. A támogatási szerződés megkötése után kezdődött a kivitelezők versenyeztetése, azaz a közbeszerzési eljárás, ennek lefolytatására közbeszerzési tanácsadót bíztunk meg. A közbeszerzési eljárás nyertese a DNA DEVELOPMENT Kft lett, így ő végezhette el a felújítási munkálatokat.  
Munkájukat és a kapott pályázati támogatást ezúton is köszönjük.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Uniós Támogatást nyert a Dunasziget Községi Önkormányzat a KOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskola energetikai felújítására az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program „Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva” (KEOP-5.5.0/B/12) felhívás keretében.
A Támogató döntése alapján a 80 026 402 Ft összköltségű beruházás 85%-anak megfelelő, azaz 68 022 444 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül az Önkormányzat.
A pályázatban foglaltak szerint nyílászáró-csere, homlokzat-, és födém-szigetelés, fűtéskorszerűsítés szilárd biomassza kazán beépítéssel és hővisszanyerő szellőztető rendszer kialakításával, világítórendszerek energiatakarékos átalakítása, valamint napelemes rendszer kiépítése szerepel a projektben.
A lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményes lett, az aláírásra került Vállalkozói Szerződés értelmében a kivitelezés 2014 nyarán befejeződik, szeptember elsején az új tanévet már az energetikai szempontból teljesen felújított, korszerű épületben kezdhetik meg az iskola tanulói, és dolgozói.