magyarorszag.hu
02_tavasz02_nyar03_nyar01_nyar

Üdülőtulajdonosok és üdülőhasználók figyelmébe

2014.05.06. 09:00
NyomtatásKeresésVissza
Üdülőtulajdonosok és üdülőhasználók figyelmébe


HIRDETMÉNY

ÜDÜLŐTULAJDONOSOK ÉS ÜDÜLŐHASZNÁLÓK RÉSZÉRE
 
Dunasziget Önkormányzata 17/2013. (XII.31.) számú rendelete alapján minden ingatlanhasználó, így az üdülőhasználók kötelezettsége is az ingatlanán keletkező települési hulladékot az önkormányzati rendeletben meghatározott módon és helyen gyűjteni, továbbá hasznosításáról vagy ártalmatlanításáról gondoskodni (közszolgáltatás igénybe vétele).

A rendelet teljes szövege ide kattintva megtekinthető.

Községünkben a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc út 10., telefon: 96/555-545, e-mail cím: lakossag.szamlazas@kisalfoldikhk.hu
Ügyfélfogadás hétfőn és csütörtökön 7-től 15 óráig, szerdán pedig 13-tól 19 óráig. (a továbbiakban: Közszolgáltató) végzi.
 
Ingatlanhasználó a közszolgáltató által rendszeresített gyűjtőedényeket az erre irányuló írásbeli szerződés alapján jogosult megvásárolni vagy külön díj ellenében bérbe venni a közszolgáltatótól. A gyűjtőedényt a szállítási napot megelőző nap 18:00 órától úgy kell kihelyezni a közterületre, hogy az ürítés heti egy alkalommal a szállítási napon HÉTFŐN 02:00 órájától elvégezhető legyen.
 
Szüneteltethető a közszolgáltatás kötelező igénybevétele azokon az ingatlanokon, amelyeken legalább 30 napig senki sem tartózkodik, s emiatt azokon hulladék nem keletkezik.
 
Az ingatlanhasználót nem terheli hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjfizetési kötelezettség az olyan beépítetlen ingatlana tekintetében, ahol nem tartózkodik és hulladék sem keletkezik.
Azon ingatlanhasználót, aki a települési hulladék gyűjtésére és átadására vonatkozó kötelezettségét megszegi, hulladékgazdálkodási bírsággal sújtja a környezetvédelmi hatóság.
 
Közszolgáltatással kapcsolatban kérdése, kérése van, segítünk!
Telefonszám: 06/96/233-478, bfk@dunasziget.t-online.hu
 
Dunasziget, 2014. május 6.
 
Cseh Benjamin
polgármester