magyarorszag.hu
02_tavasz02_nyar03_nyar01_nyar

Templomunk miserendje

2020.03.19. 10:17
NyomtatásKeresésVissza


Kedves Dunaszigetiek!
Az Élet mindenek feletti érték, ezért az állami és az egyházi intézkedések alapján a következőképpen módosul templomunk miserendje.
Március 20. (péntek) 16.00 – a Templomba kizárólag azokat várom, akik szeretnék felvenni a betegek kenetét. A veszélyhelyzet miatt módomban áll személyes gyóntatások helyett egyben mindenkit feloldozni (amely azonos értékű a húsvéti gyónással) ezt követően történik a szentség kiszolgáltatása.
Március 21. (szombat) 18.30-tól ugyancsak általános feloldozást tudok adni (lásd előbb), majd egy rövid szentmise következik. Azt kérem, hogy az idősek a veszélyeztetettség miatt maradjanak távol a Templomtól.
Az idézett rendelkezések alapján az újabb intézkedésig templomunkban szünetel a szentmise. Természetesen a kialakult helyzet miatt SENKI NEM VÉTKEZIK AZZAL, HOGY VASÁRNAP NEM VESZ RÉSZT MISÉN! 
A felvett miseszándékokat magánmisével el fogom végezni!
Minden Testvéremet arra buzdítok, hogy a médiában közvetített szentmisékbe kapcsolódjanak be. Fontosnak tartom, hogy sokat imádkozzunk azért, hogy a vírus a lehető legkevesebb embertársunkat érje el, továbbá fohászkodjunk a betegekért, és az egészségügyben helytállókért is!

Dunasziget, 2020. 03. 19.

Imádságos szeretettel: 
Farkas István 
plébános
A Dunaszigeti Polgárok egészségének és életének megóvása érdekében illetve a koronavírus-fertőzés megelőzése, terjedésének lassításának érdekében kérem, hogy a fenti intézkedéseket szíveskedjenek tudomásul venni és megtartani! 
  Cseh Benjamin 
    polgármester