magyarorszag.hu
02_tavasz02_nyar03_nyar01_nyar

Tájékoztatás és igényfelmérés kihelyezett ügyfélszolgálatról

2020.02.14. 13:34
Küldés e-mailbenNyomtatásKeresésVissza


Tájékoztatás és igényfelmérés kihelyezett ügyfélszolgálatról

 

Tájékoztatjuk a Lakosságot, hogy a Magyar Államkincstár a magas színvonalú és sokszínű szolgáltatásnyújtás jegyében országszerte mobil állampapír forgalmazási pontok kihelyezését tervezi. 
A kitelepülés során információkat nyújtanak az életkezdési támogatással és Kincstári Start-értékpapír számával, illetve az állampapír vásárlás lehetőségével kapcsolatban. Igény esetén a számlanyitás is kezdeményezhető, illetve a helyszínen lebonyolítható lesz.
Mint az ismeretes, a Magyar Állam támogatást nyújt a fiatal felnőttek önálló életkezdésének anyagi megalapozása céljából

  • 2005. december 31. napját követően született, Magyarország területén élő magyar állampolgár gyermekek számára, valamint

  • a 2017. június 30. napját követően született, Magyarország területén kívül élő magyar állampolgár vagy Magyar igazolvánnyal rendelkező gyermekek javára.

A támogatás mértéke jelenleg 42.500,- Ft, melyet Kincstári Start-értékpapírszámla megnyitását követően az önkormányzat és a gyermekek hozzátartozói további befizetésekkel gyarapíthatnak, mely a továbbiakban kiemelt, adómentes hozamot és állami támogatás igénybevételének lehetőségét biztosítja a számlatulajdonos gyermekek számára.
A Kincstári Start-értékpapírszámla megnyitása a Kincstár bármely állampapír forgalmazó ügyfélszolgálatán kezdeményezhető. Tekintettel arra, hogy a megyében 4 kirendeltséggel rendelkeznek, a szolgáltatás minél szélesebb körben elérhetővé tétele érdekében lehetőséget kínálnak az önkormányzatok számára, hogy kihelyezett ügyfélszolgálat igénybevételével a település lakosai számára helyben elérhetővé tegyék szolgáltatásaikat.
 
Amennyiben érdekelné Önöket ez a típusú megtakarítás, vagy szívesen részt venne egy tájékoztató előadáson a témával kapcsolatosan, kérjük, hogy elérhetőségeink valamelyikén jelezze!
 
+ 36 96 951 677; + 36 30 418 4350
ikszt@dunasziget.t-online.hu